Feliratkozás a hírlevélre:

MEL program Értesítés Regisztrációs lapok Szállásjegyzék Hasznos oldalak


Kedves Kollégák!

A Magyar Epilepszia Liga Pécsett rendezi 2006. évi Tudományos Ülését.
A kongresszus helyszíne: Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Elméleti tömbje
7624 Pécs, Szigeti út 12.
A kongresszus időpontja: 2006. május 25-27. (csütörtök-péntek-szombat)
A kongresszus fő témái: Az epilepszia gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelése
Rohamkiváltó mechanizmusok epilepsziában

A felkért referátumok időtartama 20 - 40 perc.
A bejelentett előadások időtartama 10 perc + 5 perc diszkusszió.
Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy nem elegendő a témája kifejtéséhez a megadott 10 perc, kérjük külön jelezze, hogy hány percet igényel és a szervező bizottság ezt igyekszik méltányolni.

A szervezők a jelentkezések számától függően poszter szekciót is terveznek. Érdeklődést felkeltő, maximálisan 4 darab diával demonstrált, 4 perces szóbeli prezentációt biztosítunk minden poszter szerzőjének az előadóteremben. A kérdéseket később, a poszterek mellett lehet majd feltenni a szerző/knek. A poszterek a kongresszus teljes időtartama alatt megtekinthetők lesznek az egyetem aulájában, ill. a galérián. Szakavatott zsűrit kérünk fel a tartalmában, ill. a kivitelezésében legszínvonalasabb poszternek, ill. szerzőjének járó különdíj odaítélésére. Prezentációjának formáját a program összeállítása után tudjuk megadni. Kérjük, amennyiben ragaszkodik valamely előadási formához, azt is jelezze.

Fiatal kollégák jelentkezését is szívesen várjuk. Elfogadott prezentációval rendelkező TDK vagy PhD hallgatónak regisztrációs díjat nem számítunk fel.

Az előadások, ill. poszterek címét kérjük legkésőbb 2006. február 15-ig a helyi szervezők címére elküldeni. Az absztraktok beküldési határideje február 28.
E-mail: katalin.hollody@aok.pte.hu

Az absztraktokat az Ideggyógyászati Szemle májusi számában kívánjuk megjelentetni. Az előzetes tervek szerint az előadáskivonatok már a kongresszus előtt a Szemlében olvashatók lesznek. Az absztraktokat csatolt fájlként angol nyelven kérjük elküldeni.
Formai követelmények: Times New Roman 12-es betű, maximálisan fél ív A4 oldal.
Előadás címe, szerzői, munkahely. A tagolásban a hagyományos Introduction, Methods, Results, Conclusion szerkezetet kérjük tartani.

A tudományos ülésen való részvétel kreditpontjainak meghatározása folyamatban van.

A társasági programokat második értesítőnkben fogjuk részletezni. Egyik esténket a Pécsi Nemzeti Színházban tervezzük tölteni, a másik estén pedig a villányi borokkal szeretnénk Önöket mélyrehatóbban megismertetni. Lehetőség lesz szervezett és - szervezetlen - városnézésre, múzeumlátogatásra, mecseki sétára.

Részvételi díj: 16000 Ft (2006. március 15-ig történő átutalással)
18000 Ft (2006. március 15. után történő átutalással)
20000 Ft a helyszínen fizetve
Asszisztenseknek: 10000 Ft (2006. március 15-ig történő átutalással)
12000 Ft (2006. március 15. után történő átutalással)
14000 Ft a helyszínen fizetve
GYES-en lévőknek, rezidenseknek, PhD hallgatóknak: 5000 Ft
Nem dolgozó nyugdíjas kollégáknak: ingyenes
Napidíj: 6000 Ft/nap

A részvételi díj tartalmazza az előadásokon való részvételt, kitűzőt, a részletes programfüzetet, a szünetekben frissítő fogyasztását és a május 25-re tervezett, fogadással egybekötött színházlátogatás költségeit.

A részvételi díjat a következő számlaszámra kérjük 2006. március 15-ig átutalni:

"Az epilepsziás gyermekekért" alapítvány"
7623 Pécs, József A. u.7.
Raiffeisen Bank Rt. 12072507 - 00188759 - 00100001


A kongresszus részvevői számára - előzetes jelentkezés után és térítés ellenében - lehetőséget biztosítunk ebédelésre a kongresszus helyszínén, az elméleti tömb mélyföldszintjén lévő étteremben. Az ebéd ára 700 Ft/fő/nap.

Kérjük, hogy a szálláshelyekről egyénileg szíveskedjenek gondoskodni. Segítségként mellékeljük a kongresszus részvevői részére lefoglalt szállodák jegyzékét. A mellékelt lista segítségükre szolgál az elképzeléseiknek megfelelő szálláshely kiválasztásában. Május igen frekventált hónap Pécsett is, a mi kongresszusunkkal egy időpontban is több rendezvény zajlik majd városunkban (Pannon Pszichiátriai Társaság Ülése, Idegenforgalmi Konferencia, Ökölvívó Bajnokság, stb.) Ezért felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szállásokat minél előbb, de legkésőbb 2006. április 15-ig megrendelni szíveskedjenek a megadott telefon/fax számon, mert a későbbiekben kétséges, hogy tudunk-e megfelelő szállást biztosítani. A szállással kapcsolatos kérdéseikkel kérjük szíveskedjenek közvetlenül a szállodához fordulni. A fizetést, esetleges lemondást kérjük csak a szállodával intézni. A szállás megrendelésekor kérjük hivatkozzanak a MEL vagy Epilepszia Kongresszus szavakra (kedvezményes ár).


Fontos határidők:

2006. február 15.: Előadás- és poszter címek beküldési ideje
2006. február 28.: Angol nyelvű absztraktok beküldési ideje
2006. március 15.: Regisztráció elektronikus úton vagy hagyományos módon levélben és a regisztrálási díj átutalása
2006. április 15.: Szállodákban helyfoglalás biztosításaInformációk:

E-mail: info@gyerekepilepszia.hu
katalin.hollody@aok.pte.hu
Hollódy Katalin 72/535-900
Vincéné Solymár Emese 72/535-900 / 7805 mellék (hétfő kivételével délelőtt 8-12 óráig) vagy 06-20-936-55-57


A MEL vezetősége és a kongresszus pécsi szervezői várják jelentkezésüket. Reményeink szerint 2006. májusának utolsó hétvégéjét a mediterrán éghajlatú Pécs városában epileptológiai szakmai tanácskozással fogják tölteni.


dr. Hollódy Katalin
a kongresszus helyi szervezője